AMPOSTA

El Museu de l'Ebre racionalitzarà el centenar de projectes museístics al territori


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | AMPOSTA

19/01/2018

Contribuir a racionalitzar els 103 equipaments museístics existents a les Terres de l'Ebre, una xifra sense precedents a cap territori Catalunya fruit d'una “bombolla” d'inversions en projectes patrimonials per part dels governs municipals fa uns anys. Aquest és el gran repte que s'ha marcat el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre a partir d'aquest 2018 en la línia de continuar prestant serveis a equipaments i centres patrimonials ebrencs, a partir d'ara també com Museu de Suport Territorial. Actualment, molts d'aquests projectes són projectes que no acabaran prosperant, es troben tancats o, en la seva major part, només obren de forma puntual per a turistes i vistes concertades.

El director-gerent del Consorci, Àlex Farnós, ha explicat que la idea és que el Museu de les Terres de l’Ebre pugui assessorar els ajuntaments per diverses vies amb l'objectiu de reorientar-los i fer viable el seu funcionament. Farnós ha insistit que cal compatibilitzar la seva vocació majoritàriament turística amb l'ús per part de la població local.

En aquest context, el departament de Cultura ha volgut fer palesa la seva voluntat que tot el que es creï nou amb el suport del Museu, respongui a uns “estàndards de planificació”.

Els responsables del Consorci han presentat aquest divendres el programa anual del 2018. Així, el centre preveu treballar en la producció de tres exposicions pròpies: “La cuina a Catalunya. El paisatge a la taula”, que anirà acompanyada d'un congrés sobre patrimoni i gastronomia; “Per bruixa i metzinera”, amb continguts inèdits sobre la bruixeria al territori; així com una exposició sobre la Guerra Civil conjuntament amb el COMEBE. Paral·lelament, s'iniciarà també el programa Escola Amiga per donar suport a la tasca formativa dels centres educatius dels municipis consorciats.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>