MAS DE BARBERANS

El Mas de Barberans recupera la celebració tradicional del Sant Antoni


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | MAS DE BARBERANS

14/01/2018

El Mas de Barberans va celebrar aquest dissabte la tradicional Festa de Sant Antoni. La dansa, el teatre i la música van ser alguns dels protagonistes d’una festa recuperada recentment però amb molts anys d’antiguitat. L’alcalde del Mas, Josep Lleixà, va explicar que s’ha fet un projecte de recuperació de la festa adaptada als nostres dies.

La recerca, a càrrec del Centre d’Estudis Lo Lliscó del Mas de Barberans, va documentar que fins aproximadament el 1925 se celebrava la festa de Sant Antoni amb la representació de la vida del sant i amb la cremada d’un ramer. I en acabar es deien uns versos que eren una sàtira de la vida dels habitants del poble durant l’any i es ballava una jota. Actualment hi ha teatre de carrer, dansa, percussió, versots i jotes cantades. Lleixà ha agraït l’enorme col•laboració ciutadana que ho fa possible.

Canal21 no es va voler perdre aquesta celebració i fins i tot va fer una connexió en directe amb el programa ‘1món.cat’ de La Xarxa.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>