AMPOSTA

El Delta de l’Ebre intensifica les mesures davant la grip aviària de Girona


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailSílvia Alarcón | AMPOSTA

09/03/2017

L’elevada presència d’aus migratòries fa que el Delta de l’Ebre sigui un focus de risc per la grip aviària. Per aquest motiu, s’han intensificat els controls i recomanacions del departament d’Agricultura i Ramaderia per evitar que el virus que afecta a l’Empordà arribi al territori.

Una d’aquestes mesures l’ha pres l’Ajuntament d’Amposta amb la retirada dels ànecs al parc dels Xiribecs. La Societat de Caçadors es fa càrrec de capturar els animals i mantenir-los aïllats durant 21 dies a les seves instal·lacions. El regidor de Pagesia i Medi Natural d’Amposta, Dani Forcadell, ha fet una crida a la ciutadania perquè no doni aliment a les aus.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre també es manté alerta, tot i que no s’ha detectat cap cas de grip aviària.

Per la seva part, des d’Unió de Pagesos, el seu coordinador a l’Ebre Hilari Curto, ha tornat a demanar al Govern celeritat perquè els ramaders de les granges d’ànecs afectades siguin compensades en concepte de lucre cessant.

Anna Giménez, propietària de la granja Luisiana de Deltebre, dedicada a la cria d’ànecs, ha explicat que l’empresa ha intensificat els controls. Tot i això, ha recordat que la seva explotació sempre ha realitzat de forma acurada totes les mesures de bioseguretat.

Evitar l’entrada de persones alienes a la granja o aïllar els ànecs de les aus forànees són algunes de les mesures aplicades per aquesta granja.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>