L'AMPOLLA

El CAT incrementa la capacitat analítica del laboratori de l’Ampolla


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailGustau Moreno | L'AMPOLLA

25/07/2017

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha dedicat una jornada a avaluar els 10 anys del Laboratori de Qualitat de l’Aigua (LQAIGUA) que té a les seues instal·lacions de la planta de l’Ampolla. Un procés que va començar el 2005, quan es va prendre la decisió de ressituar el laboratori a l’Ampolla, per gestionar des de la planta la potabilització i la qualitat de l’aigua. També les possibles emergències per episodis de contaminació al riu: increment de pesticides, terbolesa, radioactivitat, possible contaminació per mercuri... De fet, això va ser just després de fer-se públic l’informe sobre els residus contaminats de Flix.

Per la seua banda, la directora tècnica del laboratori ha explicat que el CAT ha pogut incrementar la seua capacitat analítica. A més, des de fa un any disposa d’un cromatògraf líquid, que permet detectar contaminants emergents i altres compostos en les aigües captades a l’Ebre.

El cost de l’adquisició de l’equip ha estat de més de 210.300 euros. A banda, Josepa Fàbregas també ha detallat que el nou equipament permetrà detectar restes de medicaments i plaguicides d’última generació a l’aigua del minitransvasament.

Segons Fàbregas, en aquests 10 anys, el CAT ha detectat que a l’aigua de l’Ebre ha pujat la presència de sulfats i clorurs.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>