TORTOSA

El Baix Ebre lliura els XII Premis de Recerca


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | TORTOSA

06/07/2017

Els estudiants Ferran Bertomeu, Anna Mora, Jannina Barberà i Josep Roig han estat els guanyadors dels XII Premis Recerca del Baix Ebre, que convoca anualment el Consell Comarcal per promoure la investigació entre els alumnes dels instituts de batxillerat de la comarca. Un treball sobre els ratspenats de Ferran Bertomeu, estudiant de l'Institut de Deltebre, ha obtingut el premi Pare Romanyà, circumscrit a l'àmbit científic. Bertomeu ha explicat que es tracta d'un estudi de divulgació de la població de ratspenats del delta de l'Ebre i dels beneficis mediambientals que hi generen.

Les estudiants Anna Mora i Janina Barberà, dels instituts de Deltebre i Roquetes, respectivament, han guanyat ex-aequo el premi Federico Pastor, emmarcat en l'àmbit humanístic, social i artístic. El treball de Barberà aborda l'evolució del sistema educatiu i proposa la creació d'un projecte multidisciplinar adreçat a l'educació primària i adaptat a les necessitats actuals. Per la seva part, Anna Mora fa un estudi sobre els moviments contraris a les vacunes.

El finalista del premi Federico Pastor ha estat Àlex Garriga, de l'Institut de Roquetes, amb un treball sobre el mercat de la telefonia al Baix Ebre.

Una de les novetats de l'edició d'enguany dels Premis Recerca ha estat la incorporació d'un nou guardó, amb el nom del científic tortosí Innocent Paulí, per distingir el millor treball d'investigació en l'àmbit tecnològic. L'estudiant Josep Roig, del Col·legi Diocesà Sagrada Família, n'ha estat el premiat amb un treball que proposa la utilització de les animacions 3D per divulgar els atractius turístics de la capital del Baix Ebre.

Els finalistes d'aquest nou premi han estat els estudiants de l'Institut Joaquín Bau, Efrén Carles i Quim Melchor, amb els treballs ‘Construcció d'una mà biònica’ i ‘Evolució dels efectes visuals al cinema’, respectivament.

El conseller de Cultura del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha destacat “l'elevada qualitat” de tots els treballs presentats.

En aquesta dotzena edició dels premis Recerca s'han presentat un total de 10 treballs d'alumnes dels instituts de Deltebre, Roquetes, i Joaquín Bau i Sagrada Família, de Tortosa.

Als centres educatius dels estudiants premiats s'impartiran xerrades sobre l'àmbit d'investigació del treball guardonat. Roig també ha agraït la implicació de l'empresa FCC-Aqualia en el patrocini, per primera vegada, d'aquests premis.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>