AMPOSTA

ERC, la força més votada a les Terres de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà / ACN | AMPOSTA

22/12/2017

Incògnita resolta el dia després de les eleccions del 21-D a Catalunya. Ciutadans s’ha convertit en la força més votada amb 37 escons, dotze més que en els anteriors comicis amb el 23,35% dels vots. La majoria però continua sent independentista, amb 70 diputats. El segon lloc ha estat per a Junts per Catalunya, la llista liderada per Carles Puigdemont, amb 34 escons, el 21,69% dels vots. Mentre que ERC ha sumat 32 escons, el 21,40% dels vots. En quart lloc es situa el PSC que guanya un diputat respecte al 27-S i passa dels 16 als 17 escons. Catalunya en Comú n’obté 8, tres menys dels que va aconseguir Catalunya Sí que es Pot-Podem. Seguit de la CUP amb 4 –sis menys que en els anteriors comicis- i el PP perd vuit escons i es queda amb 3.

Amb aquests resultats, pràcticament del 100% escrutat, manté la majoria l’independentisme i fa que el bloc constitucionalista de Ciutadans, PSC i PP no arribin als 68 diputats de la majoria absoluta.

A Tarragona Ciutadans ha aconseguit 6 diputats, dos més que el 2015. La segona força més votada ha estat ERC amb 5 escons, mentre que Junts per Catalunya n’ha sumat 4. Totes dues formacions, que en els anteriors comicis es presentaven sota el nom de Junts pel Sí, haurien sumat el mateix nombre d’escons, 9. La quarta força més votada és el PSC amb 2 seguit per Catalunya en Comú amb 1, els mateixos que 2015. La resta de formacions no han obtingut representació, de fet el PP i la CUP en perden un cadascun.

I a les Terres de l’Ebre la formació guanyadora ha estat ERC amb el 34,21% dels vots, seguida per Junts per Catalunya amb el 26,65%, Ciutadans amb el 15,12 %, el PSC amb el 9,2%, 4,5 % de Catalunya en Comú Podem, 4,4% el PP i 4% de la CUP. Aquests resultats porten Lluís Salvadó i Irene Fornós d’ERC al Parlament i a Mònica Sales de Junts per Catalunya que agafa el relleu de Meritxell Roigé. Precisament Roigé ha valorat aquests resultats i s’ha mostrat satisfeta per la confiança depositada en el president Carles Puigdemont.

Des d’ERC qui ha valorat el resultat ha estat el president de la Federació de l’Ebre, Alfons Montserrat, que ha destacat que les principals ciutats del territori han votat en clau de partit i sobiranisme.

El primer secretari del PSC a les Terres de l’Ebre, Manel De La Vega, ha destacat que no existeix la majoria social independentista i que treballaran des del diàleg.

La participació en aquestes eleccions s’ha situat en el 81,95%, sis punts més que en els comicis de 2015. En total 4,3 milions de persones han exercit el seu dret a vot. A Tarragona ha estat del 80,41 %, sis punts més respecte al 2015. 99.992 a les Terres de l’Ebre.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>