SANT JAUME D'ENVEJA

Dotze coeteres del delta de l’Ebre, béns culturals d’interès nacional


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailSílvia Alarcón | SANT JAUME D'ENVEJA

17/03/2017

La Generalitat ha aprovat la declaració de béns culturals d’interès nacional a dotze coeteres del Delta de l’Ebre. Les construccions, que servien per emmagatzemar els coets utilitzats per lluitar contra les pedregades, estan situades a les poblacions de l’Ampolla, Camarles, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.

Precisament Sant Jaume és la població que compta amb més coeteres, Buda, Navarro i Llúpia. Segons l’alcalde del municipi, Joan Castor Gonell, aquesta declaració permetrà reconèixer aquests edifici que forma part de la història del Delta de l’Ebre.

Les coeteres van ser impulsades a la dècada dels anys 50 a diferents punts del Delta en el marc del programa de lluita contra les pedregades de la Mutualidad Arrocera de Seguros. El vicepresident de l’entitat, Agustí Castells, ha explicat com funcionaven les coeteres.

El Museu de les Terres de l’Ebre va iniciar el 2013 un projecte per aconseguir la declaració de bé cultural. Ho explica Carme Queralt, tècnica del museu.

Entre 1950 i 1997 es va construir 38 coeteres al Delta de l’Ebre. Actualment, es conserven 29.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>