ROQUETES

Digitalitzen 50 del fons de 1.800 mapes històrics de la biblioteca de l'Observatori de l'Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailAlbert Pascual / Sílvia Alarcón | ROQUETES

12/05/2017

Mapes geomagnètics, meteorològics, cartes nàutiques o mapes del cel, mapes d'aquí i d'allà, mapes en idiomes que ens són estranys i mapes enormes que ocupen tota una taula, com un de la construcció del ferrocarril de Lleida a la Pobla, fet amb gran detall.

Aquesta és part de la col·lecció que hi ha a l'Observatori de l'Ebre. 1800 mapes històrics dels segles XIX i XX degudament inventariats, dels quals una cinquantena s'han digitalitzat per a la consulta lliure.

L'inventariat d'aquests plànols s'ha fet a través d'un conveni entre l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l'Observatori de Roquetes. Uns documents que han generat una nova col·lecció especial al catàleg de la Universitat Ramon Llull.

La col·lecció de mapes n'inclou de topogràfics a gran escala que han estat publicats pels serveis cartogràfics espanyols, amb les edicions de la Guerra Civil, i mapes locals de ciutats com Tortosa, Roquetes o diferents indrets de les Terres de l'Ebre o el Baix Maestrat.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>