JESÚS

Detinguts el director i el cap de cuina l’Hospital de Jesús per presumpte frau


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | JESÚS

09/11/2017

Els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes com a presumptes autors dels delictes de malversació de cabdals públics i falsificació documental. Els detinguts, d’edats compreses entre 48 i 59 anys, tots tres de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, Xerta i Tortosa, són el director, Josep Lluís Ferré, el cap de cuina, Martí Gas, i un comercial d’una empresa d’alimentació de Lleida. Els fets es remunten al passat mes d’agost, quan els Mossos van iniciar una investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció número 1 de Tortosa, després que la gerència i l’òrgan administratiu de la propietat societat presentés una denuncia a la Fiscalia un possible frau.

Els investigadors van constatar que un dels investigats, que treballava de comercial d’una empresa de distribució alimentaria servia vins, caves i altres productes alimentaris selectes tipus “gourmet” que facturava periòdicament al centre sanitari i per tal de no ser detectats modificaven els conceptes dels albarans i les factures per un producte alimentari tipus gelatina, especialment indicat per persones de la tercera edat. Aquests productes eren lliurats directament a un treballador de la institució qui a la seva vegada s’ho repartia amb un alt càrrec per al seu ús particular.

La investigació va determinar que els investigats haurien defraudat uns 45.000 euros en els últims cinc anys mitjançant aquesta pràctica, i que també es trobava implicada la gerent de l’empresa distribuïdora, Codina Catering, la qual ha quedat citada com a investigada. Així doncs, l’11 d’octubre els agents van detenir cap de cuina de l’hospital i el comercial, i el 27 d’octubre van detenir el director quan va retornar d’un viatge a l’estranger.

Els investigadors continuen les gestions per poder determinar si aquesta pràctica s’hauria portat a terme amb altres empreses proveïdores del mateix centre.

Els tres detinguts van quedar en llibertat desprès de declarar en seu policial a l’espera de presentar-se davant l’autoritat judicial competent una vegada siguin requerits. Així mateix, des de l’Ajuntament de Tortosa s’ha informat que independentment del procediment penal obert contra els presumptes autors dels delictes esmentats, l’Hospital de la Santa Creu ha iniciat un procediment disciplinari a Ferré i Gas que està pendent de resolució.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>