DELTEBRE

Deltebre estrena la nova biblioteca Delta de l’Ebre a l’antic centre cívic


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | DELTEBRE

20/04/2017

Deltebre ja ha obert les portes de la nova biblioteca Delta de l’Ebre. S’ubica a l’antic centre cívic, que ha estat remodelat per acollir la biblioteca. L’equipament donarà servei amb un fons documental de 36.000 arxius. Es distribueix en una planta inferior, amb una zona infantil, una àrea de música i imatge i una àrea de diaris i revistes; una planta baixa, on hi ha la zona d’acollida i promoció, una sala polivalent i una àrea de fons general; un altell, on hi ha el fons general, l’espai multimèdia i el fons juvenil, i una planta superior en què s’ubica la zona de treball intern, el despatx de direcció, i les sales per a formació i reunions.

El director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya, va remarcar que el compromís del Govern en el foment de la lectura i la creació de biblioteques “és real i important”. En aquest sentit, va assenyalar que Catalunya és un país que s’ha construït a partir de la cultura.

El cost de l’equipament ha estat d’1 milió d’euros, dels quals el departament de Cultura n’ha aportat prop de 475.000, la Diputació de Tarragona 174.500 euros i l’Ajuntament 366.000. L’alcalde, Lluís Soler, ha recordat que l’actual consistori va fer una aposta decidida per convertir l’antic centre cívic en aquest nou equipament enlloc de construir un edifici nou. Per Soler la nova biblioteca és un centre de primer nivell cultural que ha de ratificar la capitalitat de Deltebre al cor del Delta de l’Ebre.

La biblioteca és de titularitat municipal, està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) i rep el suport de la Central de Biblioteques de Terres de l’Ebre. La directora de la biblioteca és Neus Bertomeu Sabaté. La fins ara biblioteca de Deltebre va ser creada amb el suport de la Generalitat de Catalunya l’any 1986 a la primera planta de l’edifici del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Foto AJUNTAMENT DE DELTEBRE.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>