EL PRAT DE LLOBREGAT

De la Serna avisa que desviar els camions de l’N-340 és un tràmit “llarg”


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | EL PRAT DE LLOBREGAT

13/02/2018

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha refermat el seu compromís per fer efectiu el desviament obligatori de camions de la carretera N-340 a l’autopista AP-7 als trams ebrencs i penedesencs de la via. Tot i això, el ministre ha admès que no està “en disposició de donar un data” i que només pot garantir “la màxima celeritat” a l’hora d’activar la mesura. De la Serna ha insistit que el tràmit és “llarg” perquè inclou informes interns i del Consell d’Estat i diversos acords, entre els quals amb la concessionària Abertis. El ministre de Foment ha recordat que el govern espanyol “en cap cas” va anunciar que la mesura entraria en vigor l’1 de gener i ha lamentat que, “per no complir aquesta data que va donar algú ens hem endut tots els pals”. El ministre ha insistit que Foment no ha fet pública cap data per fer efectiu el desviament obligatori de camions i ha recordat que el darrer acord de les mateixes característiques que s’ha impulsat a l’estat espanyol, a la Rioja, va trigar “prop de deu mesos”.

El grup d’ERC al Congrés dels Diputats ha registrat vuit preguntes per escrit dirigides al govern espanyol perquè concreti calendaris. També aquest dimecres, durant la sessió de control al govern, el diputat al Congrés del PDeCAT, Ferran Bel, preguntarà al ministre sobre el desviament de camions de l’N-340.

D’altra banda, i segons el resultat d'un estudi elaborat per “Barcelona Tech” de la Universitat Politècnica de Catalunya per encàrrec del departament de Territori i Sostenibilitat, la desviació a l'AP-7 de camions que transiten per N-340 no encariria el cost per als transportistes. L’estudi recull que el tram entre l'Hospitalet de l'Infant i Benicarló, de 87,9 quilòmetres per l'autopista AP-7 surt més econòmic per a les empreses de transport de camions que el mateix trajecte de 91,5 quilòmetres si es fa per la via de la N-340, sempre i quan la desviació de camions cap a l'autopista estigui bonificada amb un acord entre el Ministeri de Foment i la Generalitat. L'estudi indica que per autopista es fan menys quilòmetres, a una velocitat més constant i amb menys combustible i amb un menor temps de trajecte, cosa que deixa com a resultat final que el cost del transport sigui més econòmic per autopista que per la via convencional.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>