ALCANAR

Costes inicia els treballs per protegir els nius de metralladores de l’Estanyet a Alcanar


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | ALCANAR

19/10/2017

El departament de Costes està realitzant les obres de recuperació dels nius de metralladores situats al final del passeig marítim, en concret, a la platja de la zona de l’Estanyet. Alcanar compta amb un ric patrimoni de la Guerra Civil vinculat a les trinxeres de fortificació militar, construïdes pel Govern i la Generalitat Republicana al llarg de la costa mediterrània amb l'objectiu de defensar la península d'un hipotètic desembarcament de les tropes franquistes i els seus aliats italians.

Fruit del pas del temps, una part important d'aquest patrimoni ha anat desapareixent, sigui per l'acció humana o per la dinàmica de la costa. De fet, l'últim temporal marítim, el febrer de 2017, va deixar al descobert el que serien les trinxeres d'evacuació d'aquests nius de metralladores i que servirien als soldats per a resguardar-se.

La regidoria d'Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del territori, conjuntament amb altres regidories i entitats locals, està treballant per tal de garantir la protecció i recuperació del conjunt arquitectònic. A la vegada, es pretén convertir-lo en un recurs turístic i de memòria històrica, tenint en compte la seva singular situació, a meitat camí entre la ruta del GR-92 entre les Cases i Sòl-de-Riu.

Es preveu que les obres de Costes finalitzen en els pròxims dies. Aquestes consisteixen en la construcció d'un cordó en escullera d'entre 90 i 100 metres, per protegir els dos nius de metralladores dels temporals. Per tal de reduir l’impacte visual, està previst que l'espai entre l'escullera i els nius de metralladores es reompli amb material procedent del mateix codolar que, a la vegada, permetrà desenterrar les trinxeres per garantir, també, la seua recuperació.

Les obres faran accessibles els dos nius de metralladores. Posteriorment, en una segona fase, el consistori té previst restaurar-los, eliminant els grafits, restituint l'arrebossat exterior i la coberta i condicionant el seu interior i exterior. La regidora d’Urbanisme i Patrimoni ha avançat que l'Ajuntament ha encarregat la redacció de les fitxes i tota la documentació necessària per a demanar la declaració de Bé Cultural d'Interès Local (BECIL), una categoria que garanteix la catalogació i protecció del patrimoni cultural català.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>