CORBERA D'EBRE

Corbera d'Ebre recorda el comandant Merriman


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | CORBERA D'EBRE

07/04/2018

Aquest dissabte, el Poble Vell de Corbera d'Ebre, ha estat un dels primers escenaris on s'han recordat els 80 anys de l'arribada de la Guerra Civil Espanyola, l'abril de 1938. Mesos més tard durant la Batalla de l'Ebre el poble va quedar destrossat pels bombardejos de l'aviació i l'artilleria franquista. És aquí, on s'ha inaugurat un monument en memòria del brigadista Robert Hale Merriman i dels combatents del Batalló Lincoln-Washington.

Un equip d'historiadors i arqueòlegs investiguen des de fa anys què va passar amb Merriman, ja que podria haver mort en combat a Corbera però també es podria haver rendit i ser executat per les tropes franquistes. Des del Grup d'Investigació de Didàctica i Patrimoni (Ditpatri) han intentat trobar el cadàver del comandant.

A Terres de l'Ebre treballen en una fossa on han trobat els cadàvers de 150 persones. Des de la Generalitat llencen un missatge d'esperança i compromís per retornar les restes dels desapareguts als seus familiars.

L'Associació del Poble Vell de Corbera d'Ebre commemorarà aquests 80 anys de la Batalla de l'Ebre des d'abril fins al novembre amb diversos actes sota el lema 'Corbera d'Ebre al centre de l'objectiu'.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>