VINARÒS

Compromís dubta del rescat a l’autopista AP-7 mentre Rajoy negocia amb ACS 'amb nocturnitat'


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. | VINARÒS

09/08/2017

El portaveu i senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat que el Govern diga d’una forma clara “quin vol que siga el model d’autopistes a l’Estat espanyol i deixe de moure fils entre bambolines en ple mes d’agost amb els de sempre, ACS i Florentino, noms de nefast record per al prestigi de l’enginyeria i economia espanyola”.

L’aparició estival d’ACS en l’OPA a Abertis és un motiu més de preocupació després de l’anunci del Govern de rescatar les autopistes radials i altres com la d’Alacant, procés que va cremant etapes amb els processos de liquidació en marxa i les tres radials de Madrid que començaran als setembre. “No ens creiem que deixen passar el caramel de la fi de la pròrroga de l’AP7 i l’alliberen sense que cap amiguet faça algun negoci i ens temem que idearán un paquet d’autopistes sense interès i escassa rendibilitat, que passaria a titularitat i gestió de l’Estat, per col·locar estos vials i desentendre’s del seu manteniment i persistir en la condemna als peatges a l’AP7 que ha acompanyat valencians i catalans gairebé mig segle i és ací on volen que entre un empresari espanyol exemplar, per no deixar la xarxa d’autopistes i Abertis en mans italianes. El mateix es va fer amb els canadencs i el Castor, posant pel mig a ACS”.

Per Mulet “Florentino és un expert en aprofitar resquicis dels contractes de l’administració. Els seus equips fins i tot superen tècnicament els dels ministeris. És aquell que fa uns anys venia elixirs miraculosos pels pobles, traent diners a la gent a canvi d’uns productes sense utilitat i perillosos, com el Castor”. Per Compromís, el Govern central n’ha d’haver aprés dels recents casos d’indemnitzacions a empreses concessionàries i constructores per la Responsabilitat Patrimonial de l’Administració i “no pot entropessar de nou amb la mateixa pedra”, pel que “hauria de posar sobre la taula el contracte, possibles indemnitzacions i gestionar-se les coses sense l’agost pel mig, sense presses ni aprofitats que, enarborant la bandera del patriotisme, només pensen en els seus beneficis empresarials”.

Mulet ha recordat com amb les autopistes radials “s’assumeixen les pèrdues i es busca trobar una viabilitat, mentre que amb l’altra gran pífia que va suposar el Castor, han estat els usuaris els que han assumit les indemnitzacions per una infraestructura sense ús ni benefici”.

Per tot açò el senador ha anunciat que “la coalició seguirà reclamant l’alliberament immediat de l’AP-7, la prolongació i connexió de l’A7 amb Catalunya, per damunt d’OPES i nous invents que només busquen seguir traent diners als usuaris i contribuents, es diga eurovinyeta, empresa nacional d’autopistes o qualsevol altre injust sistema de peatge”.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>