L'AMETLLA DE MAR

Com evitar que els plans locals d’igualtat siguin paper mullat?


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | L'AMETLLA DE MAR

08/03/2018

La politòloga Vanesa López, sòcia-fundadora de la consultora Genera Innovació, ha remarcat aquest dijous que només el 19% de les alcaldies estan ocupades per dones, i que les dones només són un 24% dels càrrecs de l’administració. A més, els ajuntaments, consells comarcals i les diputacions estan obligades a tenir un pla local d’igualtat, per accedir a d’ajuts o subvencions. Però el fet de tenir un pla no sempre significa que es facin polítiques d’igualtat. Segons López, perquè els plans no es quedin en “paper mullat”, cal destinar-hi recursos econòmics i també voluntat política.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, López ha detallat que els plans locals han d’analitzar els possibles casos de discriminació dintre de la pròpia organització, així com afavorir la igualtat entre treballadors i treballadores. A més, també s’estudia si hi ha segregació horitzontal, o si s’utilitza llenguatge sexista.

A banda, també es poden fer plans locals d’igualtat pensant en el conjunt de la societat i de les empreses de cada àmbit territorial, amb l’aplicació d’incentius. Per exemple, els ajuntaments poden fomentar, tot atorgant-los més punts als concurs públics, que les empreses i les entitats que reben contractes públics o subvencions treballin per la igualtat efectiva entre homes i dones.

De fet, López ha afirmat que els ajuntaments i la resta d’ens locals també poden fer campanyes de conscienciació ciutadana.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>