SANT CARLES DE LA RÀPITA

Cinc agents de la Guàrdia Civil declararan com a investigats per les càrregues policials de l'1-O a la Ràpita


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | SANT CARLES DE LA RÀPITA

19/01/2018

Cinc agents de la Guàrdia Civil han estat citats a declarar, el proper 14 de març, al jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta en qualitat d'investigats per les càrregues policials de l'1 d'Octubre a Sant Carles de la Ràpita, al Montsià. Com ha pogut confirmar l'ACN, els cinc agents han pogut ser identificats amb el visionats de les gravacions i les fotos d'aquell dia i a través de la numeració que porten a l'esquena. El jutjat també ha reclamat informació sobre l'operatiu policial de l'1-O i els instruccions que es van donar als agents de la Guàrdia Civil que hi van participar. De les 84 persones que van resultar ferides per les càrregues policials a la Ràpita, 60 han presentat denúncia. Els advocats treballen per presentar-ne més i algunes han estat arxivades provisionalment.

Com ha explicat Josep Canício, coordinador de l'equip d'advocats que ha posat l'Ajuntament de Sant Carles de al Ràpita a disposició dels ferits de l'1-O, es va demanar als ferits que aportessin el màxim nombre de proves possibles per poder identificar els agents presumptament responsables de les agressions en les càrregues policials el matí de l'1 d'Octubre al Pavelló municipal. És clau per a les denúncies poder situar les víctimes en el lloc dels fets i poder identificar les persones que van exercir algun tipus de violència.

Arran d'aquesta "laboriosa" feina, la jutge ha citat en qualitat d'investigats cinc agents de la Guàrdia Civil que han pogut ser identificats per seu número d'identificació professional, i que portem a l'esquena dels seus uniformes. Hauran de comparèixer el 14 de març a Amposta.

Però les identificacions segueixen i com ha apuntat Canício encara no s'han presentat totes les denúncies que es preveuen a la Ràpita perquè "encara s'està rebent material". Alguns afectats van fer la denúncia directament als jutjats amb els informes dels centres d'assistència mèdica on els van atendre. Altres ho van fer a les comissaries dels Mossos d'Esquadra i els darrers ho han fet a través del grup d'advocats que hi col·labora. Algunes han estat arxivades provisionalment però arran de la informació que es vagi presentant es poden reobrir. "Hi ha la complexitat que comporta visionats de molts vídeos i fotografies per situar les víctimes i identificar aquells que van exercir la violència sobre ells", ha insistit l'advocat.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>