MORELLA

Celebració de la Mare de Déu d’Agost a Morella


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailNORD (XAL) | MORELLA

17/08/2017

La celebració del dia de la Mare de Déu d'Agost ha comptat enguany, en any d'Anunci, amb actes específics d'aquesta festa com el ball dels Volantins.

El dia de la celebració de la Mare de Déu d’Agost, Morella es plena de gent. Balcons engalanats i aroma d'espígol, així com també molts veïns i visitants omplen els carrers morellans. Es nota a la missa i, també, a la placeta de l'Arxipestral, on hi ha els gaiters tocant, acompanyats pels gegants; tots, esperant a la Verge.

Així comença la processó, que enguany es troba com cada sis anys amb els Volantins: Pablo, Gertrudis i Cleopatra, tres personatges dels quals no se sap l'origen però que en any d'Anunci i Sexenni apareixen per voltar a les processons i fer la festa més lluïda encara. Amb una volta i una reverència, saluden els gegants als Volantins que ja estan preparant les seues voltes per a dansar per a la Marededéu d'agost.

Tot això ha estat envoltat per la paradeta de l'associació de Lluita contra el Càncer de Morella, la qual aprofita que hi ha tanta gent per traure les seves guardioles al carrer per fer la recaptació, que enguany està dedicada al càncer de mama. Enguany, a més de la bandereta de costum, l'associació ha posat a la venda uns elements també especials per a l'Anunci, uns farolets de puntilla per al rosari.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>