MADRID

Carme Forcadell passa la nit a la presó però podrà sortir en llibertat si paga 150.000 euros


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. / ACN | MADRID

09/11/2017

Carme Forcadell ha passat la nit a la presó. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va acordar ahir presó eludible amb fiança de 150.000 euros per a la presidenta del Parlament. La decisió contradiu la petició de la Fiscalia, que havia sol·licitat presó incondicional per a la presidenta del Parlament. Pel que fa a Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet, el jutge els ha deixat lliures però els ha donat 7 dies per ingressar fiances de 25.000 euros cadascun. Pel que fa a Joan Josep Nuet, el jutge ha decretat la seua llibertat sense cap mesura cautelar.



Els tres primers investigats que van declarar davant el Suprem –Carme Forcadell, Lluís Maria Corominas i Lluís Guinó- van acatar davant del jutge instructor, Pablo Llanera, les mesures de l'article 155. A més, van donar un caràcter "simbòlic" a la declaració d'independència aprovada al Parlament el passat 27 d'octubre.

D'altra banda, la presidenta del Parlament va defensar davant del Suprem que evitar un debat parlamentari "hauria estat un incompliment de la legalitat aplicable a la Mesa del Parlament, de la legalitat internacional i dels principis de l'estat democràtic". Durant la declaració, va afirmar que sempre ha permès el debat parlamentari "sense prejutjar el resultat ni controlar el contingut" i que ho ha fet per tal de "preservar el dret a l'activitat parlamentària i el debat lliure". Forcadell va decarar durant dues hores i quinze minuts a Tribunal Suprem, i després d'ella ho van fer Corominas (50 minuts) i Guinó (45 minuts).

Durant els interrogatoris, la Fiscalia va insistir en diversos moments en l'existència de "violència" en les manifestacions. Davant d'això, els investigats van reiterar el caràcter pacífic del procés i que en cap cas han fet cap crida a cap mobilització amb violència.

Els consellers destituïts seguiran a la presó

D'altra banda, la titular del jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha rebutjat els recursos de reforma presentats per les defenses dels vuit consellers destituïts que la setmana passada va enviar a la presó. D'aquesta manera, Lamela confirma la presó per a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Carles Mundó.

Segons la Ser, la magistrada considera que persisteixen el risc de fuga i la reiteració delictiva. D'altra banda, segons fonts de l'Audiència Nacional, la magistrada ha donat uns dies més al president Carles Puigdemont i als consellers destituïts perquè abonin la fiança de 6,2 MEUR que els va imposar, abans d'iniciar el tràmit d'embargament de béns.

Vila demana l'arxivament de la seua causa

Per la seua banda, l'exconseller de Cultura i Economia Santi Vila ha demanat a l'Audiència Nacional espanyola que arxivi la causa per rebel·lió, sedició i malversació oberta contra ell i la resta del Govern. En el seu recurs, Vila diu que va intentar evitar la DUI "per tots els mitjans possibles" fins el dia abans, quan va dimitir. També recorda que, com que no era diputat, només va participar en l'aprovació del decret per part del Govern de la convocatòria de l'1-O, i que no va instigar cap mobilització popular ni va fer cap despesa pública per a estructures d'estat o el referèndum.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>