L'ALDEA

Arrenca la marxa de tractors per reclamar “dignitat” per a l’activitat agrària


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | L'ALDEA

26/01/2017

Aquest dijous al matí ha arrencat la marxa de tractors que reclama “dignitat” per a l'activitat agrària. La marxa ha sortit en diverses columnes des de diferents punts de Catalunya per confluir dissabte a Barcelona amb una concentració a l'avinguda de Maria Cristina. Es tracta de la protesta més ambiciosa organitzada per l'entitat, aprofitant un moment que considera “clau i oportú”. D'una banda, davant la definició d'un “model de nou país” que respecti i valori l'activitat agrària, però també, amb efectes més immediats per evitar noves “retallades” als pressupostos de la Generalitat.

La ruta Ebre i Camp de Tarragona també ha sortit molt d'hora. A tres quarts de vuit del matí arrencaven els primers tractors a Tortosa, i se n'hi anaven incorporant d'Amposta, Deltebre, l'Aldea, el Perelló, Gandesa o Mora la Nova, entre d'altres. Un dels punts de concentració de la marxa ha estat l’Aldea, on s’ha fet entrega del manifest de la Marxa Pagesa a alcalde i regidors de la comarca del Baix Ebre. El coordinador d’Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, Hilari Curto, afirmava que el sector cada cop ha de fer front a més problemàtiques.

La Marxa Pagesa fa nit al Morell. Demà divendres seguiran ruta i sumaran tractors de Barberà de la Conca, Valls, la Bisbal o Vilafranca del Penedès, i tots plegats s'ajuntarien a Molins de Reis amb els tractors de les altres columnes. L'endemà s'adreçaran tots junts cap a Barcelona.

Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític actual. El sindicat defensa que el nou model de país encara ha d’unir la Catalunya pagesa i recorda a la pagesia que qüestions com la representativitat, els instruments de suport, les mesures compensatòries i l’equiparació dels recursos socials de la pagesia als de la resta de la ciutadania, han vingut de la mà de l’esforç conscient per reclamar-les i la lluita per aconseguir-les. Foto MANOLO VELÁZQUEZ.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>