L'AMETLLA DE MAR

Andreu Martí va obrir el seu primer compte a Andorra dies abans d’arribar a l’alcaldia de l’Ametlla de Mar


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | L'AMETLLA DE MAR

28/08/2017

L’exalcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, va obrir el seu primer compte a Andorra el 15 d’abril del 2003, només 40 dies abans de les eleccions municipals de 2003 en què va assolir l’alcaldia com a candidat de Convergència i Unió. Així ho publica el diari El País, que hauria tingut accés a la documentació aportada per Andorra a la comissió rogatòria sol·licitada pel jutjat d’instrucció 1 del Vendrell en el marc de l’operació Térmyca. Els documents revelen que mentre Martí gestionava la política de l’Ametlla de Mar, els seus comptes a Andorra i societats radicades a Panamà no paraven de rebre grans sumes de diners en ingressos en efectiu i transferències bancàries.

Martí va arribar a tenir cinc comptes a Andorra en els quals, segons la Fiscalia Anticorrupció, acumulava el dia de la seva detenció, el 5 de juliol de 2016, un total de 2,3 milions d’euros. Martí va passar tres setmanes a la presó fins que va aconseguir reunir la fiança de 600.000 euros decretada pel jutge.

Martí va arribar a l’alcaldia de l’Ametlla de Mar per primera vegada el 14 de juny del 2003. La comissió rogatòria revela que en els 16 mesos següents, en un segon compte obert a la Banca Privada Andorrana, rebria quatre importants transferències bancàries per un total de 352.500 euros, a un ritme d’una cada quatre o cinc mesos. En tots els casos, els diners procedien del compte andorrà d’una societat radicada a Panamà anomenada Hardfin Investment Corporation, els titulars de la qual eren Daniel Mestre (mort el 2015) i el seu fill Oriol Mestre. Aquest, resident a Andorra i també detingut juntament amb Martí en l’operació Térmyca, és un vell conegut de la justícia espanyola pel seu paper com a blanquejador i arquitecte de complexes trames societàries en paradisos fiscals.

Segons el rotatiu madrileny, la pista panamenya uneix encara més els negocis de Mestre i Martí, ja que va ser al país del Carib on l’exalcalde va obrir el juliol del 2005 una societat –Hubble International–que li permetria mantenir els seus fons resguardats de la hisenda espanyola. Els documents revelen que Martí va utilitzar a Panamà els mateixos testaferros i despatxos d’advocats que ja estava utilitzant Mestres.

L’any 2013, i després que la policia espanyola detingués a Mestre per un altre cas de corrupció, Martí va decidir liquidar la seva primera empresa a Panamà i substituir-la per una de nova, anomenada Cafar Real Corporation.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>