CAMPREDÓ

Amposta, l’Aldea i Campredó s’uneixen per recuperar espais de la Batalla de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | CAMPREDÓ

27/07/2017

Els ajuntaments d’Amposta i l’Aldea i l’EMD de Campredó han signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili per tal d’investigar fonts d’informació històriques i recuperar espais de la Batalla de l’Ebre. El projecte està coordinat pel degà de la Facultat de Lletres de la URV i catedràtic d’Història Contemporània, Josep Sánchez Cervelló, un dels màxims especialistes sobre la Batalla de l’Ebre. Cervelló ha insistit que cal estudiar a fons l’empremta que la Batalla de l’Ebre va deixar en aquesta zona, on també hi ha búnquers i trinxeres.

De fet, entre les torres de Font de Quinto, a Campredó; i la Carrova, a Amposta, situades a banda i banda del riu Ebre es va viure un dels episodis més sagnants de la Batalla de l’Ebre, just la nit que va començar, el 25 de juliol del 1938. En una maniobra de distracció, intentant creuar el riu Ebre, van perdre la vida a mans de les tropes franquistes uns 1.700 soldats en aquest punt, la majoria brigadistes internacionals membres de la IV Unitat “La Marsellesa”.

El president de l’EMD de Campredó, Damià Grau, ha destacat que al tram baix del riu Ebre encara no s’ha fet una recerca exhaustiva sobre la Batalla de l’Ebre. També ha anunciat que Campredó ha demanat formar part del COMEBE.

La URV comptarà amb un pressupost de 9.000 euros, aportats pels ajuntaments d’Amposta, l’Aldea i Campredó en funció del seu nombre d’habitants. La vigència de l’acord és d’un any prorrogable anualment, mitjançant una addenda, per un període màxim de 4 anys.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>