TORTOSA

Alta participació en el programa de cribratge de còlon i recte a l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailSílvia Alarcón | TORTOSA

22/03/2017

El Programa de cribratge de càncer de còlon i recte a les Terres de l’Ebre ha registrat un 65% de participació, dos punts per damunt de la mitjana catalana. El programa s’adreça a persones entre 50 i 69 anys i pretén disminuir la incidència de la malaltia.

Josep Giné, cap de Servei de Digestologia i Endoscòpies Digestives de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, ha explicat que la prevenció ha estat clau en aquest tipus de programa. Una altra de les xifres que s’extreuen és el percentatge de positivitat en les proves de sang en femta.

El programa ofereix a la població sana, sense antecedents personals ni familiars, fer-se un test de sang en femta i si és positiu, realitzar una colonoscòpia. Les malalties detectades en les colonoscòpies positives han estat càncer de còlon invasiu o in situ, pòlips d’alt risc i altres pòlips, i malaltia inflamatòria intestinal.

La regió sanitària de l’Ebre va fer un estudi de la incidència d’aquest tipus de càncer l’any 2000 i va detectar un augment de la malaltia entre la població. Davant d’aquest increment, l’equip de metges va sol·licitar al Departament de Salut la implantació d’aquest programa de cribratge. Després d’aplicar-ho a la regió de l’Hospitalet de Llobregat, l’any 2012 es va iniciar el projecte a les Terres de l’Ebre.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>