LA TORRE DE L'ESPANYOL

Alarma a la Ribera d’Ebre per la crisi de preus de la fruita dolça


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno / Manel Capell | LA TORRE DE L'ESPANYOL

10/08/2017

La crisi de preus que afecta el sector de la fruita dolça es viu amb molt de neguit a la Ribera d’Ebre. L’any passat ja va ser un mal any, però aquesta campanya les liquidacions al pagès han caigut fins a la meitat, i els costos de producció són més grans que a la zona de Lleida. Per tant, es considera un any pèssim, agreujat també per l’entrada sobtada al mercat de fruita de molt poca qualitat i per les fluctuacions en el consum. El sindicat Unió de Pagesos ha alertat que els venedors de fruita estan comercialitzant-la per sota del preu de cost. Jaume Miquel Aleu és el responsable de fruita dolça a la Ribera d’Ebre.

Aleu ha afegit que al pagès no li quadren els números, i ha explicat què suposa vendre a Mercabarna la fruita dolça de la Ribera d’Ebre a només 40 cèntims el quilo.

Segons la Unió de Pagesos, l’economia familiar dels agricultors és la que està suportant aquestes pèrdues per la diferència de preus. I és que ha arribat un punt en què el pagès està posant diners de la seua butxaca per produir uns préssecs que s’estan comercialitzant per sota del preu de cost.

Aleu ha volgut aclarir que no hi ha una sobreproducció de fruita dolça, sinó que la crisi ha estat provocada pel tancament fa uns anys del mercat rus i per la pressió que fan els grans distribuïdors per abaratir els preus.

La crisi sobretot afectat la fruita de pinyol, com el préssec, la nectarina, l’albercoc o la pruna. Aleu ha detallat les mesures que reclamen des de la Unio de Pagesos, com la retirada de fruita del mercat.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>