AMPOSTA

Agricultura ha provat prop de noranta productes per atacar el caragol maçana


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | AMPOSTA

01/02/2018

Els tècnics del departament d'Agricultura han provat al voltant d'uns noranta productes per atacar el caragol maçana al delta de l'Ebre. De moment, però, els resultats de sis anys de lluita i investigació no permeten encara disposar d'una substància de referència per fer front a una plaga que ja afecta pràcticament el 90% dels arrossars de l'hemidelta esquerre. Els pagesos continuen aferrant-se com a principal arma a l'ús de la saponina, malgrat suposar-los un cost afegit anual de 300 euros per hectàrea i limitar seriosament la rendibilitat del conreu.

Per intentar resoldre aquesta situació, la Generalitat planteja que el Ministeri d'Agricultura autoritzi canviar l'autorització de les saponines, passant de la condició d'excepcional a la de normalitzada.

En el marc d'una jornada tècnica sobre Estudis en la lluita contra el caragol maçana organitzada pel departament d’Agricultura, els experts han recordat que a banda de continuar investigant nous productes, caldrà fer front a la coexistència amb l'invasor i atacar-lo a partir d'una estratègia de gestió combinada, amb l'aplicació de productes fitosanitaris i mesures agronòmiques.

A l’hemidelta dret les hectàrees afectades són molt inferiors. Es calcula que actualment n’hi ha 114 i d’aquestes en 17 s’està aplicant, de forma voluntària per part dels propietaris, el control a partir de la inundació dels terrenys amb aigua salada, una mesura que va ser desestimada a l'hemidelta esquerre per les pèrdues que provoca la salinitat, al voltant d’un 15% de la collita.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>