FLIX

Acuamed rescindeix el contracte amb FCC per les obres de neteja del pantà de Flix


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | FLIX

03/04/2017

L'empresa estatal Acuamed ha decidit adjudicar les obres pendents de descontaminació de l'embassament de Flix a una nova constructora i rescindir el contracte de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). El director general d’Acuamed, Francisco Baratech, ha detallat que mentre es concreta la nova licitació i s'anul·la el contracte actual “de manera ordenada i eficient” s'ha fet una prorroga addicional de 3,5 mesos a FCC. Actualment, queden pendents de retirar 80.000 metres cúbics de llots tòxics.

Acuamed també preveu que els sobrecostos de reubicar el material necessari per a l'extracció dels llots tòxics vagi a càrrec de la constructora i que sigui un procés d'arbitratge posterior a la investigació judicial oberta qui determini les possibles indemnitzacions per haver donat abans d'hora l'obra de neteja del pantà per acabada. En una reunió, aquest dilluns a Flix, Baratech ha assegurat que hi ha pressupost per executar totes les 30 obres pendents de les 44 que inclou el Pla de Restitució Territorial. En cap cas, l'actuació complementaris dels municipis endarrerià la descontaminació del pantà, que podria estar llesta abans de l'any 2020.

L’alcalde de Flix, Marc Mur, ha celebrat que cada municipi i cada alcalde podran conèixer en quin punt i com avança el seu projecte inclòs al Pla de Restitució Territorial.

Baratech també ha avançat un estudi ha determinat que el tablestacat que confina la zona contaminada de l’embassament està en bon estat. Foto MANOLO VELÁZQUEZ.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tots contra Catalunya

Anton Monner
HISTORIADOR I CRONISTA DE GANDESA

Polítics de foto. I els carrers?

Dayana Santiago
REGIDORA DE LA CUP DE DELTEBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>