TORTOSA

A concurs la redacció del nou edifici d'aparcaments i l'ampliació de l'Hospital de Tortosa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. / ACN | TORTOSA

09/01/2018

Infraestructures ha tret a la licitació la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció de les obres del nou edifici d'aparcaments i la reserva de futur creixement de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). El contracte de serveis per a l'assistència tècnica de la redacció es va publicar el passat 28 de desembre i té un pressupost de licitació de 788.284 euros. Els ofertants tenen fins al 6 de febrer per presentar les propostes.

La idea inicial és edificar un aparcament aprofitant un talús que hi ha entre el centre hospitalari i l'antic cinema Fèmina. El contracte preveu una superfície de construcció de 15.000 metres quadrats, 10.000 metres quadrats per al pàrquing, que tindria capacitat per a uns 400 vehicles, i 4.000 metres quadrats de reserva per a futurs usos hospitalaris ambulatoris i administratius.

L'objecte del projecte és la construcció d'un nou edifici situat al talús que conforma el límit sud-oest de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i tindrà el límit inferior en el nivell de l'eixample que envolta el nucli antic de la ciutat. Aquest edifici contindrà els usos d'aparcament i d'accés públic i comunicarà la ciutat i l'hospital. També reservarà futurs usos hospitalaris construint els tancaments però sense acabats interiors.

En concret, l'aparcament tindrà capacitat per a uns 400 vehicles en els nivells inferiors més propers a la ciutat i permetrà descongestionar el moviment de vehicles a la zona del recinte hospitalari. Es preveu un nexe vertical entre la ciutat i l'Hospital amb escales i ascensors per tal de permetre l'accessibilitat a peu al centre des de Tortosa. L'edifici tindrà una reserva de sostre per a usos vinculats al Verge de la Cinta d'uns 4.000 metres quadrats de sostre construït per a àrees administratives i de tractament ambulatori que no tinguin una vinculació funcional necessàriament directa amb l'hospital i que tindrien possibilitat d'accés directe des del nou edifici.

Pel que fa a la muralla dels segles XIV-XV, perimetral a l'Hospital de Tortosa i als seus baluards, caldrà que estiguin protegida i integrada al nou entorn edificat, sense restar protagonisme als trams que avui es conserven.

A més a més, existeix un estudi geotècnic per verificar les característiques del terreny que el projecte ha de tenir en compte i preveure solucions constructives que siguin d'execució viable amb el mínim cost possible. Es proposa d'entrada que el sistema de contenció de terres sigui amb pantalles de micropilons o amb una estructura que travi les pantalles de contenció de terres a mode de contraforts.

El pressupost d'execució material estimatiu de projecte és de 9.661.797 euros.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>