DELTEBRE

Acció de la CUP de Deltebre i F de Figa contra l'actitud del regidor del PP


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | DELTEBRE

13/07/2017

En acabar la sessió del ple d'aquest dimecres a la nit, la regidora de la CUP, Dayana Santiago, i algunes membres del col·lectiu Feminista F de Figa van protagonitzar una acció directa contra l’actuació del regidor del PP, Tomàs Castells. Després de marxar del ple per una discussió sobre la necessitat d’establir un protocol contra les agressions masclistes a les festes de Deltebre, Santiago i les activistes feministes es van traure les samarretes per protestar contra l’actitud “indignant” del regidor del PP.

Durant el ple, a petició del col·lectiu feminista de Deltebre F de Figa, la regidora de la CUP va llegir una carta anònima adreçada al regidor del PP, en particular i a la resta del consistori. La lectura era per respondre d’una manera contundent la intervenció del regidor en el ple del mes de juny. En aquell ple, després de la presentació de la moció de la CUP per la creació del protocol contra les agressions masclistes a les Festes Majors, Delta Fira i altres nits festives, Castells va respondre segons la CUP "de manera indignant i masclista", tot afirmant que "a Deltebre aquestes coses no passen". "Els 6.046 hòmens de Deltebre es poden sentir avergonyits de la proposta", "els hòmens de Deltebre no ens mereixem passar per aquí", va dir Castells. Finalment la moció va aprovar-se amb els 3 vots de la CUP i ERC, l’abstenció de PDECat i Compromís d’Esquerres i el vot en contra del PP.

Davant d’aquests fets el col·lectiu feminista F de Figa va engegar una campanya de visibilització d’agressions i actituds masclistes que han patit les dones de Deltebre, on volen demostrar que protocols com aquests són imprescindibles. La campanya porta els #AmiTambéMhaPassat #DeltebreSenseMasclisme i ja han rebut vora trenta cartes anònimes que expliquen agressions patides en nits de festa.

"La lectura de la carta va tenir una altra vegada una resposta indignant de part del regidor del PP, la regidora de la CUP va demanar a l’alcalde que volia contestar i l’alcalde li va dir que no, que no eren al·lusions i que si volia fer un debat que anés a Ràdio Delta", han explicat des de la CUP.

La regidora va respondre igualment a micro tancat: "Saps que li diu un home a una dona quan li pega i fins i tot quan la mata? Li diu que ho fa perquè l’estima, masclisme! Vergonya me’n donaria". Tot seguit, es va aixecar i va marxar del ple. De la mateixa manra, també ho va fer part del públic assistent al ple, les representants de F de Figa i les companyes de l’assemblea de la CUP.

Un cop al carrer, les representants de F de Figa, les membres de l’assemblea de la CUP i la regidora Dayana Santiago, van fer una acció directa a la porta de l’Ajuntament, es van treure les samarretes per esperar la sortida del regidor, que en respondre la lectura de la carta va dir "a veure si us penseu que anireu en biquini i no us mirarem". Foto CUP DELTEBRE.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>