TORTOSA

L'hospital Verge de la Cinta organitza una jornada informativa sobre l’ictus


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

16/12/2016

El servei de neurologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha realitzat aquest divendres una jornada informativa sobre l’ictus, en col·laboració amb la Marató de TV3. Al vestíbul del centre i al llarg de tot el matí s’han habilitat taules informatives sobre els factors de risc de partir un ictus, s’han pres les constants a voluntaris per avaluar el risc vascular i també s’han realitzat proves d’estudi del colesterol a les artèries cerebrals. El Cap de servei de Neurologia de l’HTVC, Joan Baiges, ha explicat que l’objectiu era ensenyar a reconèixer els símptomes bàsics d’un ictus i conscienciar la ciutadania de la importància d’actuar amb rapidesa per minimitzar els seus efectes.

Baiges també ha recordat quins són els factors de risc i la importància de fer exercici i seguir una dieta mediterrània per prevenir un ictus.

En el marc de la jornada també s’ha fet un taller de neuropsicologia en què s’ha destacat el paper que juguen els jocs de taula en la rehabilitació del malalt. La neuropsicòloga Sònia Gálvez, ha posat com a exemples les cartes o el dominó. A Catalunya, l’ictus és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>