TORTOSA

El CDR critica el govern de Tortosa per esborrar els llaços grocs del nucli antic


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

18/07/2018

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Tortosa ha criticat el govern municipal del PDeCAT i Esquerra per netejar els llaços grocs que han aparegut este dimecres al matí als carrers i places del nucli antic. Amb un missatge i diverses fotografies publicades a Twitter, el CDR de Tortosa ha afirmat que és una “vergonya” que, “en poques hores”, el govern de la ciutat haja començat a “esborrar” els llaços grocs “per la llibertat dels presos polítics i els exiliats”.



En canvi, molt diferent ha estat la reacció del portaveu del PSC de Tortosa, Enric Roig. També a través de Twitter, Roig ha lamentat “profundament” el que ha qualificat de “manca de respecte” i de “nova agressió contra el patrimoni” de la ciutat. Segons Roig, els llaços grocs que han aparegut al nucli antic són “una nova agressió contra l’espai públic de tots i totes, que ha de ser sense dubte integrador i no excloent”.



Per la seua banda, el regidor de Festes i Serveis, Domingo Tomàs, ha preferit no fer declaracions este dimecres al matí, després que els principals carrers i places del nucli antic han aparegut amb llaços grocs pintats al paviment. L'acció s'ha realitzat quan només falta un dia per a l'inici de la XXIII Festa del Renaixement, i amb els diversos espais del nucli històric ja guarnits per a la festa. De fet, un dels espais urbans afectats per esta acció és la plaça de l'Absis, on ha de tenir lloc el pregó de la Festa del Renaixement i algun dels principals espectacles de pagament. A més, també hi ha llaços grocs en artèries com el carrer Nou del Vall, carrer Ciutat, carrer Croera, carrer Taules Velles, carrer Canvis o carrer Doctor Ferran, a més de la cèntrica plaça de la Cinta.

En els darrers mesos, tant al nucli antic com en altres llocs de Tortosa havien aparegut llaços grocs i pintades per la llibertat dels presos polítics, però amb una pintura menys agressiva amb el paviment i el patrimoni. Ara apareixen estes pintades, realitzades amb un producte que farà més difícil la seua neteja.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>