XERTA

L’assut de Xerta-Tivenys tindrà una rampa per afavorir la migració de peixos


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | XERTA

18/04/2018

Millorar la connectivitat ecològica de l’Ebre i facilitar la migració de peixos són els objectius del projecte Migratoebre per al tram final del riu. Una de les accions a realitzar era la instal·lació d’un ascensor a l’assut, però la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va denegar l’obra. Després d’aconseguir una pròrroga de dos anys del programa europeu Life per tirar endavant el projecte, ara l’IDECE ha projectat una rampa per permetre el pas de peixos riu amunt i riu avall. Joan Martín Masdéu és director de l’IDECE.

La rampa tindrà una longitud de 250 metres, la més gran de l’Estat Espanyol. Un cop la CHE aprovi el projecte s’iniciarà el procés de licitació de l’obra per tal que entre el 2019 i el 2020 la rampa sigui operativa.

El projecte Life Migratoebre també té per objectiu reintroduir l’esturió al riu Ebre. En aquest sentit, Masdéu ha anunciat que en els propers mesos arribaran els primers exemplars a les instal·lacions de l’IRTA.

Masdéu ha afegit que la reintroducció de l’esturió permetrà treballar en la recuperació dels hàbitats naturals i ser un valor afegit per la reserva de la biosfera.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>